Financiering IT-personeel inhuren Werken/Leren Zorgaanbod

Script zet zich in voor hoogbegaafde jongeren en volwassen met autisme met interesse in ICT. En die graag willen leren programmeren. Heb je bijvoorbeeld een vraag over autisme en werk? Of wil je meer weten over de financiering van onze opleidingstrajecten tot software developer? Op deze pagina vind je antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Stuur hem in via onderstaand formulier, dan antwoorden we zo snel mogelijk. Of neem dan direct contact met ons op.

Je hoeft geen kennis van programmeren te hebben om bij ons te kunnen starten. Het kan natuurlijk wel. Onze programma’s zijn zo ingericht dat je met ieder ervaringsniveau kan instromen.

Maatwerktraject: Voor het maatwerktraject bepalen we samen met jou hoeveel dagen je aanwezig bent. Wil je rustig opbouwen, dan kan dat ook. Je start dan bijvoorbeeld eerst met één of twee dagdelen per week.

Leerwerktraject: Tijdens het leerwerktraject ben je de eerste drie maanden drie dagen per week aanwezig, de volgende zes maanden ben je vier dagen per week aanwezig.

Bij Script stellen we hoge eisen aan op te leveren werk. We hebben aandacht voor security, code is goed leesbaar en daardoor makkelijk over te dragen. Verder letten we op goede performance. Dit alles wordt gewaarborgd door automatische en handmatige tests op de hiervoor genoemde punten.

We werken onder andere met: HTML, CSS, Javascript, VueJS, Laravel, PHP & MySQL. Daarnaast maken we gebruik van GIT en scrum. Er zijn ook deelnemers die met andere talen werken, bijvoorbeeld Flutter, Go, Python of Java. Deze talen zitten niet in ons standaard programma, maar in overleg kun je hier wel mee aan de slag.

Deelnemers die ons leerwerktraject succesvol hebt afgerond noemen wij een junior developer. We schatten het leerwerktraject in op HBO-niveau. We hebben geen HBO accreditatie.

Script is opgenomen in het CRKBO register. Daarmee voldoen wij aan de voorwaarden om “kort beroepsonderwijs” aan te mogen bieden.

Vul het interesseformulier in. Wij nemen vervolgens contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Daarin leggen we uit wat we doen en bespreken we de mogelijkheden voor jou bij Script.

We werken onder andere met:

 • HTML & CSS
 • Javascript
 • VueJS
 • PHP
 • Laravel
 • MySQL
 • Dart
 • Flutter
 • GIT
 • Scrum

Er zijn ook deelnemers die andere talen beheersen, dus zoek je een .NET of Java programmeur, neem vooral ook contact op om de mogelijkheden te verkennen.

Wij vinden dat een kandidaat van Script niet veel meer begeleiding nodig zou moeten hebben dan een goede developer die net is afgestudeerd. Extra begeleiding ten opzichte van andere medewerkers is meestal na de eerste maanden niet nodig.

Is er toch extra begeleiding nodig, dan kunnen wij daarbij helpen. Script heeft gecertificeerde jobcoaches en loopbaanbegeleiders in dienst.

Standaard werk je van 10:00 – 16:00 uur. Als je doorstroomt naar een dev team ga je van 9:30 – 16:30 uur werken. Het kan natuurlijk zijn andere werktijden voor jou beter werken. Daar kunnen we aangepaste afspraken over maken.

Met verschillende gemeenten hebben we een contract voor het leveren van zorg in natura voor WMO. Hieronder zie je de lijst. Staat jouw gemeente er niet tussen, neem dan contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 • De RIGGJeugdzorg dagbesteding
 • Gemeente EemsdeltaWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
 • Gemeente GroningenWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
 • Gemeente Het HogelandWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
 • Gemeente Midden-GroningenWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
 • Gemeente WesterkwartierWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
 • Gemeente WesterwoldeWMO dagbesteding en ambulante begeleiding
Tag: Zorgaanbod

Er is op dit moment geen wachtlijst voor het volgen van een leerwerktraject of maatwerktraject bij Script.

Tag: Zorgaanbod

Script levert dagbesteding en individuele begeleiding vanuit de WMO, WLZ en Jeugdwet.

De meeste deelnemers bij Script hebben autisme of hoogbegaafdheid. Je hoeft geen diagnose te hebben. Onze begeleiding is erop ingericht om goede ondersteuning te kunnen bieden bij autisme en alles wat dat met zich mee brengt.

Heb je geen autisme, maar denk je wel dat Script een goede plek voor jou kan zijn? Neem dan contact op, we gaan dan samen de mogelijkheden bespreken.

Tag: Zorgaanbod

Ja, als je nog geen indicatie hebt dien je de eerste indicatieaanvraag voor dagbesteding zelf in bij de gemeente waarin je woonachtig bent. De verlenging van bestaande indicaties wordt door Script aangevraagd.

Neem contact op met jouw gemeente als je in contact wilt komen met een Wmo-consulent. Zij helpen je dan verder.

Als je niet weet wie je contactpersoon is bij UWV, dan kun je het beste zelf rechtstreeks contact opnemen met UWV. Bijvoorbeeld telefonisch of per e-mail. Zij kunnen je doorverwijzen naar de juiste contactpersoon. Kom je er niet uit? Wij kunnen dit ook samen met je uitzoeken. Neem contact met ons op.

Als je niet weet wie je contactpersoon is bij de gemeente, kun je het beste zelf rechtstreeks contact opnemen met jouw gemeente. Bijvoorbeeld telefonisch of per e-mail. Zij kunnen je doorverwijzen naar de juiste contactpersoon. Kom je er niet uit? Wij kunnen dit ook samen met je uitzoeken. Neem contact met ons op.

Vaak vragen wij zelf of de contactpersoon ons wil benaderen of nemen wij namens Script contact op. Wij laten dan een offerte opmaken (voor zowel UWV als gemeenten en werkgevers). Is dit nog niet gebeurd? Neem gerust contact met ons op.

We hebben een voorkeur dat trajecten bij Script niet door particulieren zelf gefinancierd worden. Dit is voornamelijk vanwege de hoge kosten en omdat we administratief en juridisch niet zijn toegerust op particuliere betalingen. Echter, in uitzonderlijke situaties kunnen we overwegen om een traject, eventueel in combinatie met een beurs, particulier te financieren. Een geschikt fonds hiervoor is TechMeUp, speciaal bedoeld voor mensen die een carrièreswitch naar de ICT overwegen.

Soms moet je een eigen bijdrage betalen voor de trajecten die wij aanbieden. Dat geldt alleen voor trajecten die gefinancierd worden vanuit de Wmo of Wlz. Deze bijdrage wordt vastgesteld door het CAK. Start je een traject bij Script, dan ontvang je na afgifte van de indicatie een brief van het CAK met verdere instructies.

Let op: inwoners uit Groningen zijn voor Wmo vrijgesteld van een eigen bijdrage. Ook jeugd- en re-integratiedeelnemers hoeven geen eigen bijdrage te betalen. Voor meer informatie over de eigen bijdrage, raden we aan om contact opnemen met je Wmo-consulent.

Ik heb een andere vraag

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op