Ik wil me ontwikkelen als developer - Script Groningen

Werken als software developer

Ik wil mij ontwikkelen als developer

Bij Script werken mensen met autisme aan hun IT-skills. Van individueel aan je eigen project werken, tot in groepsverband software bouwen. Hier werk je in een prikkelarme, gestructureerde omgeving aan jouw toekomst als software developer. Lees meer over het leerwerktraject en het maatwerktraject bij Script.

Lees meer over Script Aanmelden

Trajecten

Script biedt twee trajecten aan waarmee jij je kunt ontwikkelen tot developer. IT-inhoudelijk zijn de trajecten nagenoeg gelijk. De vorm en duur kunnen variëren. Welk traject het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften. Hieronder zie je wat de belangrijkste overeenkomsten en verschillen zijn tussen het leerwerktraject en het maatwerktraject bij Script.

Binnen het maatwerktraject van Script staat het bieden van perspectief centraal. Er is dan ook volop aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Samen werken we aan doelen die voor jou belangrijk zijn, zodat je het gevoel hebt dat je weer echt kunt meedoen. Denk aan het opbouwen van je belastbaarheid, leren om hulp te vragen, leren samenwerken, toewerken naar een gezonde dag- en weekstructuur en het leren omgaan met jouw autisme op de werkvloer.

Leren programmeren

Natuurlijk ga je IT-houdelijk ook aan de slag. Dit traject is er voor mensen die al enige kennis van programmeren hebben, maar ook voor degenen die willen ontdekken of programmeren iets voor hen is. Je start direct door individueel te werken aan opdrachten uit ons IT-programma. Je kunt daarnaast natuurlijk contact hebben met je collega’s als je dat wilt, maar dat hoeft niet.

Verder bestaat de mogelijkheid om later door te stromen naar één van de development-teams. De duur van het maatwerktraject staat vooraf niet vast. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en ontwikkeling en bepalen we gedurende het traject in samenspraak.

Aanmelden

Binnen het leerwerktraject van Script ligt de focus primair op jouw ontwikkeling als (junior) software developer. Het leerwerktraject bij Script kan bestaan uit de volgende 3 deeltrajecten: ‘Werkfit maken’, ‘Scholing’ en ‘Baangarantie’. 

Werkfit maken

Je start het leerwerktraject bij Script altijd met het deeltraject ‘Werkfit maken’. De gemiddelde duur hiervan is 3 tot 6 maanden. In deze periode maak je kennis met programmeren. Je gaat direct individueel aan de slag met IT-opdrachten. Zo werk je vanaf het eerste moment aan je IT-inhoudelijke ontwikkeling. Daarnaast werken we aan verschillende persoonlijke doelen. Bijvoorbeeld op het gebied van belastbaarheid. Ook ga je aan de slag met de ontwikkeling van belangrijke werknemersvaardigheden ter voorbereiding op een betaalde baan.

Scholing

‘Scholing’ is een tweede stap die gezet kan worden binnen het leerwerktraject bij Script, maar dit hoeft niet. In dit deel van het traject duik je dieper in de IT-inhoudelijke stof en breid je je werkuren uit. Je gaat werkervaring opdoen door mee te draaien in één van onze development-teams. De kennis die je hebt opgedaan, ga je nu toepassen in de praktijk. Tegelijkertijd leer je op basis van de Scrum-methodiek samenwerken met andere developers in een team. Zo bereiden we je voor op de volgende stap richting de arbeidsmarkt. Dit deel van het leerwerktraject duurt gemiddeld zo’n 6 tot 9 maanden. Hoe lang het precies duurt, is afhankelijk van jouw individuele leerdoelen en behoeften.

Baangarantie

Na afloop van het deeltraject ‘Scholing’ bieden we ‘Baangarantie’ aan. Dit betekent dat we, indien mogelijk, samen met jou op zoek gaan naar een passende functie bij een passende werkgever. Ons doel is altijd om een duurzame arbeidsplaats te realiseren. Maar we kunnen het niet 100% garanderen. Verder bieden we vanuit Script standaard jobcoaching aan om het sollicitatie- en inwerkproces zo soepel en rustig mogelijk voor jou te laten verlopen.

Aanmelden

IT-programma Script

Script is geen school. Bij ons vind je geen klassikale lessen of colleges. Je werkt individueel onder begeleiding van onze ervaren IT-begeleiders en zorgbegeleiders. In een professionele, prikkelarme werkomgeving. Je leert programmeren volgens het Codebook. Dit is het IT-programma van Script. Hier leer je de fijne kneepjes van het development-vak.

Onderdelen die aan bod komen:

> HTML

> PHP

> Git

> Scrum

> TypeScript

> CSS

> MySQL

> Vue.js

> Agile

> JavaScript

> Laravel

> Bootstrap

> Deployment

Financiering

Er zijn verschillende manieren om jouw leerwerktraject of maatwerktraject bij Script te financieren. Lees hier meer over de mogelijkheden.

Interesse?

Heb je interesse in een traject bij Script of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op of vul het interesseformulier in. We vertellen je graag meer. 

Vragen en antwoorden

Je hoeft geen kennis van programmeren te hebben om bij ons te kunnen starten. Het kan natuurlijk wel. Onze programma’s zijn zo ingericht dat je met ieder ervaringsniveau kan instromen.

Maatwerktraject: Voor het maatwerktraject bepalen we samen met jou hoeveel dagen je aanwezig bent. Wil je rustig opbouwen, dan kan dat ook. Je start dan bijvoorbeeld eerst met één of twee dagdelen per week.

Leerwerktraject: Tijdens het leerwerktraject ben je de eerste drie maanden drie dagen per week aanwezig, de volgende zes maanden ben je vier dagen per week aanwezig.

We werken onder andere met: HTML, CSS, Javascript, VueJS, Laravel, PHP & MySQL. Daarnaast maken we gebruik van GIT en scrum. Er zijn ook deelnemers die met andere talen werken, bijvoorbeeld Flutter, Go, Python of Java. Deze talen zitten niet in ons standaard programma, maar in overleg kun je hier wel mee aan de slag.

Deelnemers die ons leerwerktraject succesvol hebt afgerond noemen wij een junior developer. We schatten het leerwerktraject in op HBO-niveau. We hebben geen HBO accreditatie.

Script is opgenomen in het CRKBO register. Daarmee voldoen wij aan de voorwaarden om “kort beroepsonderwijs” aan te mogen bieden.

Vul het interesseformulier in. Wij nemen vervolgens contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. Daarin leggen we uit wat we doen en bespreken we de mogelijkheden voor jou bij Script.

Standaard werk je van 10:00 – 16:00 uur. Als je doorstroomt naar een dev team ga je van 9:30 – 16:30 uur werken. Het kan natuurlijk zijn andere werktijden voor jou beter werken. Daar kunnen we aangepaste afspraken over maken.

Er is op dit moment geen wachtlijst voor het volgen van een leerwerktraject of maatwerktraject bij Script.

Tag: Zorgaanbod

De meeste deelnemers bij Script hebben autisme of hoogbegaafdheid. Je hoeft geen diagnose te hebben. Onze begeleiding is erop ingericht om goede ondersteuning te kunnen bieden bij autisme en alles wat dat met zich mee brengt.

Heb je geen autisme, maar denk je wel dat Script een goede plek voor jou kan zijn? Neem dan contact op, we gaan dan samen de mogelijkheden bespreken.

Tag: Zorgaanbod

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op