Lerend ontwikkelen met autisme

Ik wil leren programmeren

Script biedt perspectief aan hoogfunctionerende jongeren met autisme. Via ons gespecialiseerde programma kunnen jongeren zich in een veilige, prikkelarme omgeving ontwikkelen. Tegelijkertijd krijgen zij de ruimte om te doen wat ze leuk vinden: leren programmeren. Op hun eigen manier. Op hun eigen tempo.

Lees meer over Script Aanmelden

Als ouder wil je het beste voor je kind. Toch is het soms knap lastig om te bepalen wat het beste is als je kind geen aansluiting vindt op school. Of zelfs helemaal niet meer naar school gaat. ‘Gewoon’ naar school gaan is voor leerlingen met autisme soms (tijdelijk) niet mogelijk: naar schatting heeft een derde van alle thuiszitters in Nederland autisme. Het reguliere onderwijs is vaak niet op deze kinderen ingericht. Maar wat doe je als je kind niet naar school kan, maar wél wil en kan leren? Zoals leren programmeren.

Script is er voor jongeren:

 • Met een autismespectrumstoornis (ASS);
 • Met een depressie of angststoornis;
 • Die hoogbegaafd zijn;
 • Die dreigen uit te vallen op school of;
 • Die zijn uitgevallen (thuiszitters).

Script: een alternatief voor school

Script is er voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar met een autismespectrumstoornis (ASS), hoogbegaafdheid, angststoornissen of daarmee vergelijkbare problematiek. Wij bieden een alternatief voor leerlingen die vastlopen op school. Bij Script kunnen zij tot rust komen in een gestructureerde, prikkelarme omgeving. Hier krijgen ze de ruimte om zich te ontwikkelen in een setting die vrij is van stress, prikkels en andere vormen van afleiding die een traditionele schoolomgeving met zich meebrengt. Er zijn bij ons geen klassikale lessen of colleges. Elke deelnemer van Script krijgt een eigen werkplek en werkt individueel aan opdrachten uit ons IT-programma. Natuurlijk onder begeleiding van onze ervaren professionals: een GZ-psycholoog, zorgbegeleiders en IT-begeleiders.

Leren programmeren

Wij bieden (thuiszittende) kinderen en jongeren een professionele omgeving waar ze zich kunnen storten op datgene wat hen echt boeit: leren programmeren. Of het nu gaat om het kraken van code of het navigeren in sociale situaties, bij Script snappen we dat deze kinderen op hun eigen manier leren. Daarom werken we op basis van ons eigen, gestructureerde IT-programma.

We gaan aan de slag met programmeertalen, zoals:

 • HTML & CSS
 • JavaScript & TypeScript
 • Vue.js
 • PHP
 • Laravel
 • MySQL

Verder leren we ook onze jongere deelnemers werken met nuttige projectmanagementtools en best practices, zoals Jira, GIT en Scrum.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Onze ervaren zorgbegeleiders stellen een persoonlijk ontwikkelplan op voor elke deelnemer. Waar nodig in samenspraak met begeleiders en/of ouders. Zo kunnen onze deelnemers in alle rust en met focus leren programmeren. Zonder dat zij last hebben van (sociale) overprikkeling of zich bezig moeten houden met schoolvakken waar ze simpelweg geen interesse in hebben.

Perspectief en vertrouwen

Wij geloven dat elk kind met autisme, hoogbegaafdheid of andere problematiek recht heeft op een veilige plek waar het zich gezien en gehoord voelt. Waar het de kans krijgt om te laten zien wat hij of zij kan. Dat doen we door hen vaardigheden en het vertrouwen te geven om zich op hun eigen voorwaarden te ontwikkelen.

Leren programmeren bij Script?

Vul het interesseformulier in voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Liever eerst wat meer weten? Neem gerust contact met ons op. Meer informatie over de financiering vind je hier.

Aanmelden

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op