Zoektocht naar werk

Jörn verdwaalde in zijn zoektocht naar werk

Hij was één van de eerste deelnemers aan het leerwerktraject van Script. Jörn maakte gelijk indruk met een enorme leercapaciteit. Zonder enige kennis van programmeren kwam hij binnen. Inmiddels is hij flink aan de slag om carrière te maken binnen de IT wereld.

Nadat Script bij Jörn was aangeraden door zijn hulpverlener, begon hij in 2019 aan een UWV traject. Vanaf het begin voelde dit voor Jörn goed. Hij had het gevoel dat hij bij Script zichzelf kon zijn en de sfeer nodigde erg uit tot leren. ‘De drempel om vragen te stellen was altijd laag, de begeleiding uitstekend en ik werd goed uitgedaagd zonder dat er meer van me werd gevraagd dan ik kon’, geeft Jörn aan.

Werkervaringsplek

Na afloop van het traject werd Jörn bemiddeld naar een werkervaringsplek. Hij ging aan het werk bij Rapide, een groeiend softwarebedrijf in de stad Groningen waar hij werd begeleid door Ingeborg Reinders. De eerste periode op zijn nieuwe werkplek was voor Jörn spannend. Maar tegelijkertijd vond hij het uitdagend en gaven de werkzaamheden hem veel voldoening. Over deze eerste periode vertelt Jörn: ‘het was goed om te realiseren dat programmeren ook goed ging in een werkomgeving. De sfeer op de werkvloer was, net als bij Script, erg uitnodigend en ik had direct het gevoel welkom te zijn’. Zijn werkervaringsplek werd omgezet naar een dienstverband. Het leukste in zijn huidige baan vindt hij dat hij zichzelf kan blijven ontwikkelen en door kan groeien. De combinatie van intellectueel uitgedaagd worden en praktisch werk uitvoeren waarin hij snel resultaat ziet bevalt hem erg goed. Sinds hij bij Script gestart is en uiteindelijk aan een mooie baan is begonnen is Jörn naar eigen zeggen het meest gegroeid in zijn zelfvertrouwen. Hij heeft het programmeren snel opgepakt, is goed geïntegreerd bij een nieuw bedrijf en heeft zichzelf in veel aspecten verbeterd. ‘Dit helpt me te geloven in mijn eigen kunnen en bevestigt dat ik ook goed met anderen kan samenwerken’, sluit Jörn af.

Bij Script kijken we altijd naar een passende match tussen kandidaat en werkgever. Focuspunten zijn daarbij:

  • IT inhoudelijke skills
  • Persoonlijkheid en belastbaarheid
  • Praktische zaken als arbeidstijden en locatie

Ook vanuit Rapide zijn de ervaringen met Script en met Jörn positief. ‘Het contact met Script hebben wij als positief en constructief ervaren. Het is een leuke club, ze zijn erg enthousiast en duidelijk in de communicatie’, aldus Ingeborg. Sinds Jörn is gestart bij Rapide heeft Ingeborg hem op vele vlakken zien groeien. Zo heeft hij hard gewerkt aan zijn soft en zijn hard skills en heeft hij goed leren plannen en organiseren. Jörn is een waardevolle toevoeging gebleken aan het team. Ingeborg vertelt hierover het volgende: ‘We hebben er een enorm gewaardeerde collega bij gekregen die erg intelligent is’. Ze zou Script zeker aanraden bij anderen: ‘Het is een fijne club en ze leveren goede kandidaten!’.

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op