De indrukwekkende reis van Jasper

Van dagbesteding naar een betaalde baan

Een indrukwekkende reis met een succesvolle bestemming

Jasper kwam binnen bij Script na een zware periode in zijn leven. Door rustig op te bouwen kon hij doorgroeien naar een leerwerktraject. Toen het tijd was voor zijn baanbemiddeling wilden we Jasper niet meer kwijt. Inmiddels is hij dus aan het werk als IT begeleider bij Script.

Na langdurige uitval begon Jasper in januari 2019 aan een dagbestedingstraject bij Script. Jasper had een zware episode in zijn leven achter de rug en het was tijd om te gaan bouwen aan zijn toekomst. Gedurende het dagbestedingstraject kon Jasper zijn belastbaarheid toetsen en hij kwam erachter dat de structuur ervoor zorgde dat hij veel meer aan kon dan hij had gedacht. Jasper bewees zichzelf als een echte doorzetter, hij doorliep het programma van Script heel snel waardoor hij binnen afzienbare tijd al een belangrijk lid werd van het development team.

Toen bleek dat Jasper ook nog eens op persoonlijk vlak grote stappen aan het maken was, werd het tijd om naar de toekomst te kijken. Het einddoel is altijd al een betaalde baan als programmeur geweest, dus we zijn samen op zoek gegaan naar de juiste vervolgstap. Deze stap is het leerwerktraject van Script geworden. Binnen negen maanden is Jasper opgeleid tot junior developer. Een spannende tijd voor hem, want nu was het tijd om echt aan het werk te gaan. Én tijdens zijn traject is Jasper ook nog eens trotse vader geworden van een dochter.

We zagen bij Script Jasper groeien. We wilden hem niet meer kwijt. Reden voor ons om Jasper een baan aan te bieden als IT begeleider. Een gouden zet. Hoewel het in het begin wel spannend voor hem was, kwam hij al snel in zijn rol. “Ik werd meteen in het diepe gegooid en ben gelijk deelnemers gaan begeleiden. Ineens moest ik andere mensen hun codes gaan beoordelen en er iets van vinden.”

Ook het feit dat hij ineens vanuit een heel andere rol bij Script zat vond hij spannend; want wat zouden de andere deelnemers ervan vinden? Gelukkig merkte hij dat iedereen erg blij voor hem was. Jasper voelde zich ook meteen onderdeel van team Script: ‘Er werd naar mijn mening geluisterd en ik kreeg meteen verantwoordelijkheden’. Al snel werd duidelijk dat Jasper een vaste waarde zou blijven bij Script.

Het leukste vindt Jasper het om mensen te helpen, dingen uit te leggen en deelnemers iets bij te brengen. “Ik wil mensen helpen met het benutten van de kansen die ze krijgen”, aldus Jasper.

Jasper heeft goede ervaringen met zijn traject bij Script. Hij omschrijft de sfeer bij Script als: “informeel maar wel serieus”. Hij ging altijd met veel plezier naar Script toe. “Ik was echt aan het leren om naar werk toe te gaan en de ICT-kennis van de begeleiders was ontzettend goed”, blikt Jasper terug.

Gerard Oosterhof was de ICT-begeleider van Jasper. Door zijn positieve instelling en humor viel Jasper hem meteen op. Al snel werd besloten dat Jasper bij Script aan de slag kon. “We hebben voor Jasper gekozen vanwege zijn kennis en leergierigheid”, geeft Gerard aan. “Jasper is sociaal sterk en niet bang om te zeggen wat hij vindt. Ondanks alle tegenslagen is hij doorgegaan en hij heeft het goed op kunnen vangen. Hij is een stabiele kracht waar we op kunnen bouwen”. Jasper is een mooie toevoeging aan het team. “Dit komt mede doordat hij met veel deelnemers een goede klik weet te krijgen, waarschijnlijk doordat hij zelf als deelnemer bij Script heeft gezeten”, sluit Gerard af.

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op