Script ervaringsverhaal Arjan

Werken / leren

De beste willen zijn en met minder geen genoegen nemen

Na een intensief traject heeft Arjan met behulp van Script een mooie baan gevonden als developer. Dit ging niet altijd even makkelijk, soms kleine stapjes terug, gevolgd door grote stappen voorwaarts.

Bij Arjan is het alles of niets, of beter gezegd, zo was dat toen wij hem leerden kennen. Die prestatiedrang liet zich ook gelden in zijn vorige baan bij CGI. Ruim 5 jaar deed hij er dienst als fulltime software developer. Een prima programmeur die de lat steeds hoger legde en steeds meer werk wilde doen met minder tijd. Met overwerken als nieuwe norm lag het gevaar al een tijdje op de loer; Arjan viel uit. Niet zo gek als je de beste wil zijn en met minder geen genoegen neemt.

Investeren in een intensief traject

Een lang traject volgde. Hoewel hij verschillende pogingen deed om te re integreren slaagde hij daar niet in. Er was meer nodig om Arjan weer in het juiste ritme te krijgen. Een maatwerktraject leek de meest logische keuze. Arjan koos voor Script.

Hoe maak je iemand die altijd maximaal wil presteren duidelijk dat hij wat gas terug moet nemen? Door ervaringsleren, uitproberen. Samen plannen maken, toepassen en waar nodig bijstellen. Vallen en weer opstaan. Momenten van perspectief werden afgewisseld met momenten van willen opgeven. Weer om tafel; wat werkt niet en wat juist wel en hoe kunnen we laatstgenoemde langzaamaan vergroten? Maatwerk in zijn meest pure vorm; met kleine stapjes terug maakten we grote stappen voorwaarts.

Resultaat: Arjan is aan het werk

We zijn een jaar verder en een prachtig resultaat rijker. Arjan is weer aan het werk als developer. Hij werkt bij LastDodo: ’s Werelds grootste catalogus & community voor verzamelaars. LastDodo is de voortzetting van het verzamelaarsplatform van Catawiki. Arjan werkt inmiddels een aantal maanden in het team van Marco Jansen. Dit bevalt goed. Marco geeft aan: ‘Het is mooi om te zien hoe Arjan gedurende de afgelopen maanden zich vertrouwd heeft gemaakt met ons complexe platform en daar nu zelfstandig nieuwe functionaliteiten ontwikkelt waar onze gebruikers heel blij van worden’.

Ontzettend fijn dat een traject waar we zo hard aan gewerkt hebben dit resultaat oplevert. Marco was de beste werkgever op het juiste moment. We bedanken hem voor het vertrouwen dat hij Arjan en ons gegeven heeft. Verder bedanken we CGI voor haar flexibiliteit en Mercer voor het snelle schakelen, dat werkte gewoon goed. En niet op de laatste plaats, Arjan. Bedankt voor je openheid en eerlijkheid gedurende het traject. Hoewel het niet altijd even makkelijk voor je moet zijn geweest kijken wij terug op geslaagd traject met een heel fijne samenwerking!

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op