Daymate geeft rust in je dag

Script neemt Daymate over

Femke 31 augustus 2021

De succesvolle Groningse applicatie voor rust en dagstructuur “Daymate” wordt overgenomen door IT bedrijf Script, experts op het gebied van autisme. De huidige eigenaar en initiatiefnemer Annemiek Modderman heeft de applicatie bedacht en ontwikkeld. Nu is het volgens haar tijd om te gaan doorontwikkelen. Script is hier al mee gestart door het platform technisch opnieuw te bouwen. Dinsdag 31 augustus wordt de nieuwe versie van de app gelanceerd.

Daymate werd in 2014 in het bijzonder ontwikkeld voor Vincent, de zoon van oprichter Annemiek Modderman. Vincent heeft autisme en de app moest Vincent en andere mensen in het autisme spectrum syndroom (ASS) helpen aan meer structuur in de dag. De app werd een groot succes. Op basis van de wensen en uitgebreide feedback van 3000 fanatieke gebruikers is de app doorontwikkeld zodat deze ook voor een breder publiek te gebruiken is. De applicatie heeft meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen, waaronder “beste productiviteitsapp” in de iCulture Awards.

Rust in je hoofd door Daymate

Met de Daymate maak je eenvoudig een dagoverzicht van wat je wanneer moet doen. Niet in de vorm van een traditionele todo-lijst, maar met behulp van handige iconen in een prikkelarme interface. Kies een dag, kies een tijd, kies een icoon en maak de activiteit.

Daymate doet de rest. Je krijgt een herinnering als de activiteit begint. Daarna zie je op het scherm meteen je huidige activiteit. Elke activiteit kan worden opgedeeld in meerdere taken en in de app wordt middels een time-timer aangegeven hoeveel tijd er nog is voor een taak of activiteit. Zo kan Daymate je er bijvoorbeeld op een vast moment in de week aan herinneren de was te doen, maar ook om de was eruit te halen en de was op te hangen. Of geeft de app aan wanneer je boodschappen moet doen en hoe lang dat duurt. Daymate biedt op een beproefde manier structuur in je dag en rust in je hoofd.

Kracht van Autisme en ICT

Huidige eigenaar Annemiek Modderman is verheugd dat Script de ontwikkeling van de applicatie doorzet: “Wat ons een goed gevoel geeft is dat Script bereid is gevonden om Daymate verder te ontwikkelen met als uitgangspunt: “Eenvoudig en simpel”. Daymate is niet alleen geschikt voor de doelgroep met het autismespectrum, maar kan ook voor meerdere andere doelgroepen nuttig zijn. Vooral omdat Daymate prikkelarm is kan het veel helderheid en structuur bieden aan veel gebruikers die hier behoefte aan hebben. Ook voor ouders en (zorg) begeleiders is het een prachtig hulpmiddel.”

Zie ook: Daymate.app Uiteraard kun je voor vragen altijd contact met ons opnemen.

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op