Donderdag 4 april 2024

Kom naar de open dag van Script

Op donderdag 4 april 2024 opent Script tijdens de Wereld Autismeweek (30 maart t/m 6 april) haar deuren voor het publiek. Iedereen die dat wil, kan die dag tussen 15.00 en 19.00 uur gewoon binnen komen lopen op ons kantoor in Groningen.

Lees meer over Script

Praktische informatie

Wat: open dag
Datum: donderdag 4 april 2024
Tijd: van 15.00 tot 19.00 uur
Locatie: kantoor Script (Europaweg 31 in Groningen, 4e etage)

Eigenlijk past een open dag niet bij ons

Want de meeste mensen die bij Script werken, hebben (kenmerken van) autisme en/of hoogbegaafdheid. Zij zijn extra gevoelig voor overprikkeling. Een gestructureerde, prikkelarme, rustige omgeving is noodzakelijk om goed te kunnen werken en te leren. Ons kantoor is prikkelarm: geen overbodige accessoires, geluiden of andere vormen van afleiding. Natuurlijk verwelkomen we bezoekers graag, maar dan wel op afspraak.

Maar we maken graag een uitzondering

Zodat je kunt zien hoe we bij Script werken. Dat kunnen we je wel vertellen, maar je kunt het beter zelf ervaren. Daarom openen we, in het kader van de Wereld Autismeweek 2024, op donderdag 4 april 2024 van 15.00 tot 19.00 uur voor het eerst onze deuren voor het grote publiek. Iedereen die geïnteresseerd of nieuwsgierig is, kan die middag gewoon bij ons kantoor binnen komen lopen en de sfeer bij Script komen proeven. Loop over de gangen, struin door de kantoren en ervaar zelf hoe ons idee van een prikkelarme en gestructureerde werkomgeving eruitziet. 

De kunst van het evenwicht

Het thema van de Autismeweek 2024 is ‘De kunst van het evenwicht’. Wat ons betreft een goedgekozen thema, want voor veel mensen met autisme is het leven één grote evenwichtsoefening. Bij Script zetten we ons in om mensen te helpen de balans in hun leven (terug) te vinden. Dat doen we door hen te leren programmeren. Via een leerwerktraject of maatwerktraject werken we samen aan een nuttige daginvulling en bieden we perspectief. Deelnemers gaan IT-inhoudelijk aan de slag en leren zo de fijne kneepjes van het developmentvak. Daarnaast is er volop aandacht voor persoonlijke leerdoelen. Lees hier meer over de trajecten van Script.

Iedereen is welkom

Heb je geen autisme of interesse in ICT, maar ben je (vanuit jouw vakgebied) gewoon nieuwsgierig naar onze bedrijfsfilosofie? Ook dan ben je van harte welkom! Onze zorgbegeleiders en IT-begeleiders staan klaar om al je vragen te beantwoorden. En ben je benieuwd naar Script, maar is een open dag niets voor jou? Geen probleem, dat begrijpen we. Je kunt op een ander moment ook langskomen voor een één-op-één-gesprek. Meld je via het interesseformulier aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Routebeschrijving

Kom je met de auto? Van maart t/m september 2024 vinden er grootschalige werkzaamheden plaats aan de zuidelijke ringweg. De bereikbaarheid van Script hierdoor beperkter zijn. Bekijk deze pagina voor meer informatie over de routebeschrijving naar Script.

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op