Werk en autisme

Handig: Whitepaper werk en autisme

Bert 29 oktober 2022

In de jaren dat Script bestaat zijn we steeds verder gaan focussen op autisme in combinatie met de arbeidsmarkt. We durven onszelf inmiddels zelfs wel experts op dit gebied te noemen. Er is veel mooie data beschikbaar over autisme en werk. Een deel van deze informatie en onze ervaringen uit de praktijk hebben we gebundeld in een whitepaper.

Voor wie is de whitepaper geschikt

Mensen die vanuit hun beroep in aanraking komen met mensen met autisme zullen deze whitepaper nuttig vinden. Maar ook voor, bijvoorbeeld, intercedenten, recruiters en HR medewerkers kan de whitepaper een handige bron van informatie zijn. De praktische tips die worden genoemd zijn makkelijk toe te passen en kunnen een groot effect hebben.

Autisme cijfers

In Nederland hebben naar schatting 190.000 mensen een autismespectrumstoornis (ASS). Voor veel van hen is het lastig om aansluiting te vinden op de arbeidsmarkt. Zo’n 53% van volwassenen met autisme (tot 65 jaar) heeft geen betaalde baan. Het mogelijk ontbreken van een passende daginvulling kan leiden tot angst, onbegrip, somberheid en eenzaamheid.

Vragen over werk en autisme

Heb je vragen over werk en autisme? Wij staan je graag te woord. Onze missie is dat iedereen een goede kans heeft om met zijn autisme de arbeidsmarkt te betreden. Als we daarbij kunnen helpen dan doen we dat graag. Stel je vraag via ons contactformulier of bel Script op 050 2112 465.

Naar de whitepaper

Ik wil graag kennismaken

Neem contact op