Jongeren aan het programmeren

Script Summer School

Welkom bij Script Summer School. Het nieuwe zomerprogramma van Script. Speciaal ontwikkeld voor jongeren met autisme of hoogbegaafdheid die na de zomer aan een vervolgstudie beginnen. Script Summer School biedt een gestructureerde en ondersteunende omgeving om deze belangrijke overgang soepel te laten verlopen.

Wat is Script Summer School?

Script Summer School is een uniek initiatief voor jongeren met autisme in de regio Groningen. Deze jongeren starten na de zomervakantie met een mbo-, hbo- of universitaire opleiding en staan aan de vooravond van een spannende periode. Het zomerprogramma van Script helpt hen deze spannende, soms stressvolle periode gestructureerd te overbruggen, zodat zij na de zomer met vertrouwen aan hun nieuwe studie kunnen beginnen.

Ons zomerprogramma biedt:

  • Structuur en continu├»teit 
  • Voorbereiding op vervolgstudie
  • Professionele begeleiding op maat
  • Een veilig vangnet

Waarom Script Summer School?

Uit onderzoek blijkt dat de overgang naar een vervolgstudie enorm veel impact kan hebben op jongeren met autisme. Het wegvallen van de dagelijkse structuur tijdens de zomervakantie kan deze overgang nog moeilijker maken. Script biedt een oplossing. Met ons nieuwe, kortdurende zomerprogramma begeleiden we jongeren met autisme of hoogbegaafdheid rustig naar hun ICT-gerelateerde vervolgstudie. Dit doen we op een manier en in een omgeving die aansluit op de unieke behoeften van de doelgroep. Tegelijkertijd kunnen de jongeren zich bezighouden met datgene waar hun interesse ligt: leren programmeren.

Waar en wanneer?

  • Zomerperiode: van juli tot september 2024
  • Dagen: vier of vijf ochtenden per week, van ma t/m vrij
  • Locatie: Script (Europaweg 31, Groningen)

Zo werkt het

Tijdens de zomervakantie gaan jongeren van maandag tot en met vrijdag bij Script aan de slag. De focus ligt op studievoorbereiding en het behouden van een gezond dagritme. Onze ervaren zorgbegeleiders en IT-begeleiders bieden continue ondersteuning en hulp waar nodig. Zo kan elke jongere zich optimaal ontwikkelen.

We blijven in de buurt

Eenmaal gestart met de studie, checken de zorgbegeleiders van Script het eerste halfjaar elke maand bij de jongere in om te kijken hoe het gaat en waar eventueel een hulpvraag ligt. We vinden het belangrijk dat jongeren weten dat ze er niet alleen voor staan na Script Summer School. Als er na de start van de studie toch nog een begeleidingsbehoefte blijft of ontstaat, zijn we in de buurt.

Financiering

De financiering verloopt via een indicatie. Afhankelijk van de leeftijd van de jongere komt die vanuit de Jeugdwet of de Wmo. 

Meer weten of meteen aanmelden? 

Neem contact met ons op of meld meteen iemand aan via dit formulier.